Pečenie

Upršaná jablkovo-maková bábovka s malinami

Von ideme za každého počasia. Niekedy sa mi ani moc nechce, ale viem, že Táničku dážď alebo „po daždi“ veľmi baví. Je to predsalen iný zážitok – od hlavy až po päty zabalená do nepremokavej vrstvy môže skákať v mlákach, prelievať vodu z kýblika do kýblika a mať mokrý piesok vždy po ruke. Dnes ráno teda pršalo, no kým sme sa vytrepali, vyšlo už aj slnko. Mlák bolo ale dosť. Okrem toho, že sme uvarili pieskovú polievku, cestoviny z piesku posypané pieskom a upiekli sme pieskovú bábovku plnenú pieskom, sľúbila som Táničke, že doma upečieme aj skutočnú bábovku. Rovno sme tak zabili tri muchy jednou ranou. Po prvé, moju chuť na koláč ku káve po každom obede. Po druhé, spotrebovali sme ovocie, ktoré by sme asi nestihli zjesť. A po tretie, mali sme zábavku.

Rozhodla som sa teda pre makovo-jablkovú bábovku s malinami a Táničke prekvapivo chutila. Mne samozrejme tiež. A s makom sme vyskúšali aj zmyslovú aktivitku „ochytaj ho, ochutnaj ho a rozhádž ho všade okolo“. Tatino sa určite poteší.

Recept na bábovku:

  • 150g špaldovej hladkej múky
  • 25g detskej krupice
  • 1/2 balíka kypriaceho prášku
  • 2 vajíčka
  • 60g trstinového cukru
  • 1 veľké jablko
  • 100 ml bieleho jogurtu
  • 50g mletého maku
  • 1 lyžica mlieka
  • 25ml oleja
  • 50g malín
  • maslo na vymastenie formy

Postup: Rúru predhrejeme na 180°C. V jednej mise zmiešame múku, krupicu a kypriaci prášok. V druhej vymiešame vajíčka s cukrom do peny a potom postupne zamiešame jogurt, olej, nastrúhané jablko a mlieko. Vsypeme múčnu zmes a primiešame mak. Nakoniec opatrne vmiešame maliny. Všetko vylejeme do maslom vymastenej bábovkovej formy a dáme piecť na približne 40 minút.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *