Recepty

Domáce müsli

Moje raňajky sú skoro každé ráno také isté – müsli, biely jogurt a ovocie. A aj keď je to možno nudné, aj tak sa na ne už večer strašne teším. Ale až v poslednej dobe som sa dala do výroby vlastných zapekaných müsli. Okrem toho, že sa tak dá vyhnúť kupovaniu zbytočných obalov, môžem si dať do nich zmesku toho, čo mám najradšej. Napríklad v kupovaných sú väčšinou kukuričné lupienky a tie mi tam vadia. Do našich domácich si okrem toho dávam viac semiačok a orechov, takže sa mi zdajú aj výdatnejšie.

A ako vidno, chutia aj Táničke. Alebo ju teda minimálne zaujalo vytváranie zátišia pri fotografovaní.

Recept na domáce zapekané müsli:
  • 400 g ovsených vločiek (alebo zmes rôznych)
  • 150 g nasekaných rôznych orechov (lieskové, vlašské, mandle…)
  • 100 g rôznych semiačok (tekvicové, slnečnicové, ľanové…)
  • 4 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžica medu

Postup: Množstvá uvádzam približné, pretože som všetko dávala od oka. Pomery jednotlivých surovín si aj tak musí každý odskúšať, ako mu to vyhovuje. Všetko potom stačí zmiešať v pekáči a dať zapiecť približne na 30 minút pri 150°C. Okrem toho, že sú vločky chrumkavejšie, dostanú oriešky aj intenzívnejšiu chuť. Napríklad také zapekané, trochu osladené lieskovce sú úplná mňamka.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *